top of page

Reiki Beginselen van het 'Usui System of Natural Healing'

Bijgewerkt op: 3 mei
Toen ik jaren geleden tijdens de intense zoektocht naar mezelf voor het eerst in contact kwam met Reiki, werd ik geraakt door de zachtheid van de energie en ik smolt werkelijk onder de liefdevolle handen van mijn leraar.


Na het ontvangen van mijn eerste graad Reiki maakte ik kennis met de Reiki beginselen die door Mikao Usui, de grondlegger en ontvanger van Reiki, in het leven waren gebracht. Ik begreep dat ik ze kon gebruiken en inzetten wanneer ik het moeilijk had maar dat ik ze ook als leiddraad kon weven doorheen mijn dag.

Ik besloot om dagelijks één Reiki beginsel te beoefenen, ik wijdde me toe aan het dieper verkennen van hoe ze betekenisvol konden zijn voor een mens.


Wat me kracht gaf was de volgende keuze: "Alleen voor vandaag..." Ik kwam in het "nu" terecht en van daaruit verbond ik me met de intentie die verweven zat in woorden als "Maak je geen zorgen"

Ik merkte op dat ik me meer bewust werd van mijn dag, maar ook van mijn handelen, de reacties die ik had op gebeurtenissen, de keuze om telkens terug te keren naar de intentie, het loskoppelen van gevoelens van angst, zorgen,... En het deed me zoveel deugd.


Mijn relatie met mijn moeder was destijds bewogen en mijn vader was reeds langer overleden, het daagde me uit om ook hier meer vrede te vinden, hoe moeilijk dat soms in de dagdagelijkse realiteit was.


Ik werd uitgenodigd om te ervaren dat het leven kostbaar is, dat zorgzaamheid voor al wat leeft betekenis geeft en dat dankbaarheid en eerlijkheid basiswaarden zijn in een mensenleven. Ze maken een mens eenvoudig en dat voelt zo rijk.


Want is het niet een soort van fundament om anderen te behandelen zoals je zelf graag behandeld wordt? Vrij van enige overtuiging of religie, maar in essentie?


Ik begon te begrijpen dat ze een oproep zijn tot het vinden van innerlijke vrede en daardoor een uitnodiging tot het vinden van eenheid onder alle mensen.

Ze nodigen ons uit om het zusterschap en broederschap te omarmen, om onderscheid los te laten en waardering te ontwikkelen voor al het goede dat ons zo omringd.


De beginselen herinneren ons eraan dat het leven heilig is. Zij zijn een weergave van de essentie van Reiki, zoals het bedoeld is in het dagdagelijkse leven van ons mens zijn en zo ook in al onze relaties.

Zij leren je om een pad te vinden dat vredevol omarmt.


In tijden zoals deze nodigen ze ons uit om een bijdrage te leveren aan wereldvrede.

Niet door zelf in de oorlog te zijn, wij hebben geluk hier in onze regionen, maar door bewust te worden van onze innerlijke oorlog en toegewijd te groeien in het vinden van vrede in onszelf.

Eén vlinderslag van een vlinder is ,wetenschappelijk bewezen, voelbaar tot aan het andere eind van de planeet.

Hoe zal vrede dan niet voelbaar zijn voor anderen...


Ik nodig je van harte uit!

Namasté,

Griet.


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page