top of page

Werkt Reiki voor iedereen?

Bijgewerkt op: 3 mei

Een zoete getuigenis over toewijding, twijfel en dan liefdevol openen.


Ik deel graag volgende getuigenis.

Tijdens een Reiki I weekend werken studenten altijd per twee aan een behandelingstafel. Het is kostbaar om samen te werken en nadien te kunnen uitwisselen over wat er werd ervaren tijdens de Reiki behandeling die zij deelden, zowel als gever, maar ook als ontvanger. Het sterkt het vertrouwen van de student en zo dikwijls is het wonderlijk hoe eenvoudig harten zich tijdens deze Reiki uitwisselingen openen. Na elke Reiki uitwisseling komt de groep terug samen en is er tijd om te delen en vragen te stellen.

Ik keek in twee bezorgde en twijfelachtige ogen. Inge had alle richtlijnen opgevolgd, exact, in volle aandacht aanwezig, toegewijd en hopend op iets,... een gewaarwording, wat warmte, een tinteling,... En er kwam niets.


Haar metgezel was verwondert hierover en deelde hoe hij had genoten van haar warme handen, de rust die er over hem was gekomen en dan de diepe vrede die hij nadien kon voelen toen hij terug wakker werd. Tussenin wist hij niet meer, de tijd had even voor hem stil gestaan.

Wij glimlachten, want zijn zacht gesnurk bracht een zoete sfeer in een ruimte van overgave en loslaten.


Ik raadde Inge aan goed te luisteren naar de feedback die ze had gekregen en die later nog zou komen, haar geloof in de energie te scherpen en haar twijfel niet te veel aandacht te geven. Verder probeerde ik haar gerust te stellen door haar te vertellen dat dit soms nog gebeurt.

Aan het einde van het weekend nodig ik iedereen uit om deel te nemen aan de integratieperiode van 28 dagen. Een periode waarin er dagelijks wordt gewerkt met de Reiki-zelfbehandeling om zo de energie verder te integreren en het pad van healing te starten.

Ongeveer in het midden van de integratieperiode belde Inge me op. Ze was in de war. Dagelijks legde ze haar handen op haar lichaam, volgde opnieuw nauwkeurig alle instructies, maar nog steeds voelde ze niets. Niettegenstaande haar verwarring keek ze wel elke dag uit naar het moment waarop ze met Reiki ging werken. Opnieuw moedigde ik haar aan om vol te houden en alle verwachtingen los te laten.


De zachte kracht van Reiki


Na 28 dagen komen we met de groep terug samen om ervaringen te delen. Een innerlijk pad werd gewandeld, gedragen door een liefdevolle energie. En het is altijd zo fijn om elkaar terug te ontmoeten.


Eén voor één worden de ervaringen gedeeld. Iedereen luistert en is getuige van elkaars groei. We proeven de kostbaarheid ervan en de betrokkenheid is zo groot. 28 Dagen jezelf Reiki geven, lichtenergie inbrengen die als een warme douche je in alle zachtheid uitnodigt om los te laten wat niet meer bij je past, zodat er meer ruimte ontstaat om wie je werkelijk bent, te tonen.

Als laatste neemt Inge het woord. Ik ben zo benieuwd.

Zachtjes komen haar woorden: "Ik heb 28 dagen trouw mijn handen gelegd, maar niets gevoeld. Ik wist dat Reiki werkte omdat ik innerlijk voelde dat er veel veranderde. Maar in mijn handen voelde ik niets. Wanneer ik naar jullie verhalen luister openen ze mijn hart en ik kan alleen maar wenen en liefde voelen. Mijn hart stroomt over. Mijn handen stromen, alles beweegt, ik voel de warmte... Ik voel Reiki stromen!"


Ik pink een traan weg. Ik hou van dit werk, ik hou van de mensen, ik hou van hun toewijding en zorgzaamheid. En ik dank.

Een tijdje later stuurde Inge me het volgende bericht:


"Reiki is het meest zachtaardige dat ik ken in mijn leven, zachtaardig maar zo krachtig. Verrassend en confronterend maar altijd liefdevol. Onvoorwaardelijke liefde, dankbaarheid en licht zijn nu dagelijkse gevoelens die ik diep kan ervaren. Ik voel Reiki door me stromen en begrijp de magie ervan. Dank u Reiki!”

Reiki nodigt je uit tot groei. Het is een wonderlijk pad dat niet in woorden valt te omschrijven.

Wonderen bestaan, dat geloof ik en zie ik zo vaak bij mensen gebeuren.

Het is een pad van toewijding en een dieper ankeren in het vertrouwen dat het leven voor ons zorgt, ook als de paden bewegen. Dat er een eindeloze stroom van goedheid is die ons draagt en gidst en omarmt. Dat we geliefd zijn en gedragen en dat die kracht eindeloos is.


Ik hoop dat je het kan voelen.

Hartegroet,

Griet.De kracht van Reiki die door de handen stroomt295 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page