top of page

Reiki veranderde mijn leven

Bijgewerkt op: 3 meiMijn eerste kennismaking met Reiki


Ik herinner me hoe ik 26 jaar geleden voor het eerst op de behandelingstafel van mijn lerares lag. Het leven had me op vele manieren uitgedaagd en ik voelde me verwijderd van wie ik werkelijk was. Ik had een soort van harnas rondom mezelf gebouwd, een overlevingsmechanisme dat maakte dat ik de pijn van afgescheidenheid niet moest voelen. Ik was zo verdwaald in het leven.


Toen mijn Reiki leraar voor het eerst haar handen legde op mijn schouders en Reiki via haar handen door mij binnenstroomde, voelde ik een warme tederheid die ik jaren niet meer had ervaren. De angst voor pijn en de vlucht van kwetsbaarheid maakte dat ik me opnieuw wilde afschermen, maar het gevoel van thuis te komen in veiligheid opende een deur in mij die ik op geen enkele wijze kon tegenhouden. Mijn tranen stroomden over mijn wangen en ik had het gevoel dat ik lagen verdriet hierdoor kon loslaten. En mijn leraar was daar, verbonden, aanwezig, liefdevol en zo vertrouwd alsof ik haar reeds mijn hele leven kende.


Sindsdien is het pad nooit geëindigd. Niet de tranen, maar de verdere groei en ik ben dit moment voor eeuwig dankbaar.


Wat is Reiki?
Reiki is een oude geneeskunst, een eenvoudige werkwijze die een positieve en krachtige impact heeft op zowel het fysieke als emotionele lichaam, maar ook op het spiritueel ontwaken. Deze liefdevolle energie wordt via handoplegging doorgegeven.


De naam Reiki is ontstaan vanuit de Japanse karakters “Rei” en “Ki” . “Rei” betekent universeel of onbegrensd. “Ki” betekent de vitale kracht of levensenergie. Daarom spreekt men over Reiki als de Universele Levensenergie. In oorsprong is iedereen met deze energie verbonden en je kan dit zo helder in kinderen zien. Maar de ervaringen en de uitdagingen van het leven kunnen maken dat dit zelfhelend kanaal gesloten is geraakt.


Dr Mikao Usui, een Japanse hoogleraar die zoekende was naar de ware aard van genezing door handoplegging, ontving


op het einde van de negentiende eeuw tijdens een meerdaagse meditatie de Reiki energie en ontwikkelde de heelwijze ervan.

Deze methode wordt van grootmeester tot grootmeester doorgegeven aan Reikimasters die op hun beurt hun werk delen met miljoenen beoefenaars. Zij zetten deze helende energie in voor het welzijn van al wat leeft. Ook in vele ziekenhuizen en zorgcentra wereldwijd wordt Reiki ingezet ten bate van het genezingsproces van hun patiënten.


Hoe ervaar je Reiki?


Er wordt vaak gesproken over diepe rust en ontspanning die je kan ervaren tijdens een Reiki behandeling en ook het gevoel dat alles veel lichter wordt. Woorden als wonderbaarlijk, verrassend, helend, krachtig maar ook sacraal horen bij deze ervaring.

Velen spreken over zachte tintelingen, het gevoel te verdwijnen in een warme omhulling, wegzinken in een diep vertrouwen, thuiskomen, .....

Maar de beste manier om werkelijk kennis te maken met de kracht en het helend vermogen ervan, is door Reiki zelf te ontvangen.


Hoe komt Reiki op je pad?


“Reiki roept je” wordt er gezegd en dat is wat ik werkelijk heb ervaren. Ik had reeds jaren innerlijk werk gedaan en er was een diep verlangen in mij om een leraar te ontmoeten die me verder kon gidsen op het spirituele pad. Ik wilde meer diepgang, maar tegelijkertijd zocht ik naar een manier om vanuit een diepe belichaming verder te kunnen ontwaken, mezelf meer te ontdekken, te weten wat ik werkelijk wilde in dit leven en wat het leven van mij wou. Ik had ergens gelezen dat wanneer je zoekende was naar een leraar, je die vraag aan het universum kon geven. Wat ik ook deed.


Drie weken later maakte ik mijn eerste afspraak bij mijn Reiki leraar. Ik herinner me hoe spannend ik het vond, maar ik was ook nieuwsgierig en ik voelde vreugde en gek genoeg ook een vleugje angst. Een ware mengelkroes van gevoelens waaronder een gevoel zat dat het leven zou veranderen.


Ik had geen enkel idee waar zij mee werkte, maar ik gaf me over, er was een innerlijke roep naar evolutie in mij die ik niet langer kon negeren.

De ziel wil groeien, ontwaken en zoekt naar een manier om daarin gesteund te worden. Vele mensen die ik op dat moment tegen kwam met wie ik over Reiki sprak vertelden dat ze op allerlei wijzen steeds opnieuw de naam tegen kwamen. In tijdschriften, vrienden die erover spraken, online, een gesprek met een onbekende in de wachtzaal,... En van daaruit wordt dan de eerste stap gezet.


De roep volgen
Als je je geroepen voelt om met deze energie te werken, dan kan je best op zoek gaan naar een Reiki master of leraar die werkelijk bij je past. Reiki en intuïtie wandelen hand in hand.


Ik ben zelf ingewijd binnen het oorspronkelijk “Usui Shiki Ryoho” systeem en aangesloten bij de Reiki Alliantie. Dat is een platform waar je leraren kan vinden die vanuit deze traditie de Reiki leer verspreiden.


Het is goed om te luisteren naar je innerlijke stem en alle angsten of twijfels voor even los te laten. Zij gidst je doorheen de volheid van het leven om terug te keren naar wie je werkelijk bent. Naar liefdevolle verbondenheid met al wat is en de ervaring dat het leven sacraal is.


En dan eindig ik graag met de volgende woorden van Hawayo Takata, de derde grootmeester in rij. Haar woorden drukken exact uit waarover dit pad gaat:

"Reiki is de levensenergie, de kracht om je om te draaien en de moed om te kiezen voor de nieuwe wereld die voor je open ligt.”


Moge het pad je gidsen.


Hartelijke Reiki groeten,

Griet


63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page