top of page

Ieder van ons draagt een diamant in zich, het is aan jou om hem te polijsten...Vier dagen samen zijn in de kostbare Reiki energie is een geschenk.


Een ontmoeting tussen mensen die elkaar niet kennen en plots na een Reiki-behandeling het gevoel hebben dat ze al jaren vrienden te zijn. Een gevoel van warm samenzijn, een veilig delen, een kostbaar verbinden en zoveel groei.


Ik ben er zo stil van geworden, het heeft me zo geraakt.


Wanneer iemand kiest voor groei, vanuit welke gebeurtenis ook, dan is er toewijding.

De mogelijkheid aangaan om voor enkele dagen samen te kunnen zijn vraagt een investering, zowel in tijd als financieel, dat is een keuze en dat vraagt moed.


En soms helpt het leven mee, hoe gek de komende woorden ook mogen klinken.  

Mijn loskoppelen van wat ik voor jaren had opgebouwd, de uren verbouwingen, opbouw van vrijwilligerswerking, opstart van trainingen, toewijding aan een visie, de groei daarmee verbonden ... ik liet het allemaal gaan. De veiligheid van te behoren tot een centrum dat zijn naam had verworven, de onzekerheid van naar buiten komen onder eigen beheer... het voelde allemaal als het verliezen van de aarde onder mijn voeten.

En toch... iets nodigde me uit om te durven stappen.


De tussenfasen in een leven, daar waarin de wereld instort en we niet meer weten wat de volgende stap zal zijn, ze kunnen ons zo uitdagen. Voor sommigen is dat een scheiding, voor anderen verlies of ziekte, ... ze dragen zovele namen.

Vanuit een ander perspectief zou je kunnen zeggen dat het uitnodigingen zijn die geschenken in zich dragen, maar het begin van zulke tochten draagt in de meeste gevallen grote verlorenheid in zich.


De staat tussen een einde en een nieuw begin, het sterven en weer geboren worden, die ruimtes tussenin... ze doen ons zo daveren.


Hoe laat je los en ga je weer verder? Dat verlangen om terug te keren loslatend? De roep naar vertrouwd en gekend omarmend en dan de volgende stap zettend in nieuw en ongekend...


Eén van mijn zo dierbare vrienden stuurde me de volgende mooie woorden door die ik graag met je wil delen. Ik ervaar ze als een balsem, ze geven me een beeld dat ik kan meenemen op elke tocht. Woorden die me aanmoedigen om verder te gaan, te begrijpen dat alles slechts een fase is die me brengt tot een steeds meer stralend licht.

Ik wil ze graag met je delen:


"Op een dieper niveau is je hart het symbool voor de openheid en ontvankelijkheid voor alle indrukken, gevoelens, emoties en gewaarwordingen die verschijnen in de spiegel van je bewustzijn. Het is de stralende essentie van het bewustzijn die je als kind hebt verdedigd door allerlei strategieën te ontwikkelen en je hart af te sluiten, de innerlijke diamant die door het mediteren, luisteren, en uitwisselen geslepen wordt en steeds meer licht gaat uitstralen."


Deze woorden komen uit het boek: 'De Spontane Bevrijding in Leven en Sterven' gebaseerd op de verborgen teksten van Padmasambhava .


Er is een innerlijke diamant in ieder van ons, geslepen en misschien voor nu verloren voelend, maar het is aan jou om hem op te poetsen, terug te vinden, naar binnen te keren en toegewijd te luisteren, zodat hij terug het licht kan uitstralen.


Om te gaan verkennen wat bij jou past, wat je kan inzetten om terug te keren naar dat stralende licht dat steeds meer zal schitteren, gewoon omdat je hebt begrepen dat het mogelijk is.


In deze vierdaagse "When Peace becomes Joyful Earth" kon ik getuige zijn van dit mooie proces!


Ik voel me erg dankbaar!

Namasté,

Griet.

167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page