top of page

Inspiratiedagen La Verna,
2-3 november 2023

Groenhove, Torhout
Kristin Vanschoubroek

Hoe omgaan met deze tijd van verwarring, chaos en onzekerheid?
 

Terwijl de ene crisis na de andere zich manifesteert (milieu- en klimaatcrisis, oorlog, mentale problemen, migratie, sociale ongelijkheid, …) raast de wereld in een razendsnel tempo aan ons voorbij.


Sommigen gaan maar al te graag in op de vele mogelijkheden die deze wereld biedt, andere stellen zich er vragen bij, nog anderen worden er moedeloos van, haken af en/of zoeken alternatieve wegen om te leven naar wat voor hen betekenisvol is.


Dat we in een uitdagende en steeds complexere tijd leven, staat vast. Het is aan ieder van ons om een eigen antwoord te vinden, of af te wegen wat belangrijk is. We zijn immers zelf deel van de verschuivingen die zich aan het voltrekken zijn.


 

We hebben 3 sprekers uitgenodigd die elk hun visie op de werkelijkheid geven en gaan vertellen hoe zij persoonlijk omgaan met deze werkelijkheid.


Marie Loop zal vanuit pedagogische hoek toelichten hoe de wereld evolueert en hoe deze is of zal zijn voor jongeren, en hoe we met hen (kinderen en kleinkinderen) kunnen omgaan. Dat wordt een verfrissingskuur voor ons allen. 😊


Steven Vromman is geen onbekende voor La Verna. Met zijn warme en innemende persoonlijkheid blijft hij consequent hameren op een energiezuinige manier van leven. Vanuit een verbondenheid met de aarde en met de natuur (ook met onze natuur als mens) brengt hij een boodschap van hoop én daadkracht.


Griet Heylen is al vele jaren begeleider van mensen op hun zielereis. Vanuit haar hooggevoeligheid en existentiële eenzaamheid is ze steeds op zoek gegaan naar haar innerlijke balans en is ze zich bewust geworden van de essentie die ons allen verbindt. Zij brengt een vrouwelijke spirituele kijk op het leven.

 

Voor de avondactiviteit nodigden we Griet Samain uit. Het samen zingen zal ons hart openen en ons verbinden met een werkelijkheid voorbij de gedachten en de emoties.

Denken, doen en verinnerlijken, en de wisselwerking ertussen, worden tijdens deze tweedaagse (aan)geraakt.


Deze dagen zullen ons innerlijk groeiproces verruimen en wie weet in  een nieuw kader plaatsen. Het zal duidelijker worden waarin we willen investeren en hoe/wat we willen bijdragen aan de wereld.
Naast de rijkdom die zal worden aangereikt, is er het samenzijn. Het is steeds opnieuw verrassend hoe ieders inspiratie en de onderlinge verbondenheid een diepgaande vervulling geeft.

 

Van harte welkom!

 

Je kan kiezen om de tweedaagse in het geheel te volgen, maar je kan ook voor een aparte activiteit inschrijven.

 

We kiezen het Diocesaan Centrum Groenhove in torhout als verblijfplaats wegens hun gastvrijheid, hun prachtige auditorium met de heerlijke ontmoetingsruimte, en de omgeving: het Groenhovebos is een gemengd loofbos van 100 hectare, een ideale plek om te genieten van de natuur en tussendoor te ontspannen.

Programma en inschrijving

Ga naar deze pagina voor het volledige programma en inschrijving: https://www.laverna.be/events/inspiratiedagen-la-verna-2023/

bottom of page